måndag 29 juni 2009

Borgagården är retorik


Borgagården, gästgivaregården som drivs av familjen Wahlgren i Borgafjäll övertygar!
Övertygar om vad?
Jo om att man måste återvända till denna gastronomiska högborg.
I en ickeutstickande rödmålad byggning med omgärdande stugor, på stranden av Borgasjön med vy över Borgahällan serverades vi en sanslös tre nej fyra rätters middag..som var helt obeskrivlig.
Vi hade tänkt oss till Erskins, Hotell Borgafjäll, men lång näsa fick vi när lappen förtalta att den 2 juli slog de åter upp portarna.
Där stod vi klockan 15.30 lördag eftermiddag..på fjället där vägen tog slut.
ICA var stängt..13 mil tillbaka till något samhälle..kanske ngn grill..ngstans..suck..kartstudier under tystnad vid grusgrop.
Då skickade Gud en ängel i en silverfärgad JEEP som svängde in bredvid vår bil..och jag kastade mig ut- Finns det någon restaurang..pensionat i närheten?
- Jo, fortsätt någon kilometer så kommer ni till Borgagården, de har restaurang och stugor!
Ni förstår..från besvikelse till hopp...
Borgagården med en vidunderlig vy från matsalen..se bilden..passionerade kockar och ägare som familjärt och proffsigt serverade oss läcker fjällröding, renkalvsytterfilè, kantareller, västerbottenpaj, fjällsyra och små ostar från Jettes getgård nästgårds och lättdruckna perfekt kylda viner..ja vi var saliga..och återigen har ni vägarna förbi Borgafjäll..missa inte en middag på Borgagården!! www.borgagarden.se

Inga kommentarer: